logo

Motorrijlessen (Rijbewijs A)

Het motorrijbewijs is ingedeeld in drie categorieën, t.w.:

  • A1 leeftijd van 18 tot 20 jaar.
  • A2 leeftijd 20 jaar mits je 2 jaar in het bezit is van A1.
  • A zware motoren minimaal 22 jaar als je in het bezit is van rijbewijs A2, zo niet moet je minimaal 24 jaar zijn om examen te kunnen doen voor A.


Motorrijden wordt de laatste jaren steeds populairder. Enerzijds uit sportief, anderzijds uit economisch oogpunt. Je moet je echter er goed van bewust zijn, dat rijden met een motor heel iets anders is dan rijden in een auto of met een bromfiets. Juist daarom is het zo belangrijk, mede voor je eigen veiligheid, dat je een goede en degelijke rijopleiding volgt.

Voor het volgen van motorrijlessen gelden net als bij het volgen van autorijlessen een aantal les- en examenvoorwaarden:

  • Je leeftijd is minimaal 18 jaar
  • Je rijbevoegdheid mag je niet ontzegd zijn door Jusitite


Personen die in het bezit zijn van een rijbewijs B kunnen de rijlessen voor categorie A beginnen zonder in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat A. Voordat zij op examen gaan dienen zij in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat A. Personen die niet in het bezit zijn van een rijbewijs B kunnen de rijlessen voor categorie A niet beginnen zonder in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat A.

Wij zijn gestopt met het geven van motorrijlessen. Voor vakkundige motoropleidingen, kunt u bij ons wel advies inwinnen.

 

Verkeersschool Johan Mulkens
Vroenhovenweg 190
6213 HD Maastricht
+31(0)6 5136 7529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.